Jumaat, 6 Mac 2009

Hebat tuu..ingat dalam filem jer buat cam nii...Dari Abu Hurairah r.a katanya, Rasulullah s.a.w bersabda:”Belum akan terjadinya kiamat sebelum banyak ‘haraj’. Bertanya para sahabat,:”Apakah itu haraj ya Rasulullah?” Jawab baginda,:”Pembunuhan! Pembunuhan!”
(HR Muslim r.a.)

MasyaAllah kejam sungguh Polis nii sanggup lakukan apa saja...
Bagaimana dan Mengapa Dia Dibunuh? Terjemahan)KLIK Artikel ini diterjemahkan oleh Kerajaan Rakyat dari artikel asal yang bertajuk "The Altantuya Shaaribuu's Case : How And Why She Was Killed?" dan disiarkan oleh sebuah akhbar Perancis pada 5 Mac 2009. Bacalah disini klik
Patutkah ini berlaku di negara kita sendiri, mungkin satu harim berlaku pada kita , anak2 kita, saudara-mara kita dan lain-lain yang yang rapat dengan kita.

Isnin, 2 Mac 2009

gatal tangan guna Photoshop
Sebelum & Selepas...

Personaliti TV kena cekup

MINGGUAN MALAYSIA/HIBURAN
ARKIB : 01/03/2009

Baru saja senyap kes penyampai berita sebuah stesen televisyen swasta yang kena tangkap kononnya melakukan pesta seks, seorang lagi personaliti televisyen kena cekup.
Mak oi... panas betul stesen televisyen ni. Yalah... macam mana tak panas sebab personaliti tu bukannya kena cekup dengan orang lain tapi bos tempat kerja dia sendiri.
Menurut sumber, bos ni memang minat sangat dekat personaliti tu.
Hubungan dia orang satu stesen TV tu dah tahu tapi tak siapa yang berani tegur.
Yalah... banyak cakap nanti alamat kena buang kerja la walaupun dia orang selalu nampak bos dia orang tu kadang-kala dah jadi macam ulat bulu bila berdepan dengan personaliti lawa tu.
Personaliti tu pula terpaksa la layan supaya senang dapat perhatian.
"Dengar ceritanya bini bos stesen TV tu mengamuk bila dapat tahu laki dia kena cekup. Selama ni bini dia memang dah tahu laki dia miang tapi tak ada bukti.
"Bila dah kena tangkap, barulah bocor rahsia," kata sumber.
Tengok muka pun bos ni nampak macam boleh tahan juga miangnya. Kalau bercakap tak nak kalah. Dia saja betul.
Tut... tut kena tangkap. Mesti orang stesen TV tu bersorak macam orang tengok bola.

Agak-agaknya siapa yer??? Mari kita dengar siapa yang kena...
Tak tahu malu betul.. udah la rumah kata pergi, kubor kata mari.. itu pun kalau ada buat amalan yang secukupnya.. kalau tak.. terima jer laa balasan dari Allah..
Tu la pasal kalau cakap dia jer betul... dia terlupa agaknya cakap orang sekeliling dia lagi betul..
Ingat anda mungkin di atas tapi suatu pasti anda akan berada di bawah...